Испанският шампион Барселона трябва да вземе важно решение относно бъдещето на Ансу Фати през лятото. 21-годишният талант в момента е под наем в Брайтън, но не успя да впечатли и едва ли ще клубът ще откупи правата му, така че играчът ще се завърне на „Камп Ноу“, където трябва да решат какво да правят с него.

На този етап пред ръководството на Барса има три опции. Първата е да потърси друг купувач за Фати. Това обаче ще означава да продаде таланта за доста по-малка сума от тази, която в клуба се надяваха да вземат за него, след като цената му сериозно се срина в последната година. Затова тази опция не е най-атрактивна за „Блаугранас“.

Другият вариант е отново да пратят младока под наем. Така има шанс той да успее да си върне формата и да привлече по-сериозен интерес към себе си, а също така и да вдигне отново цената си. Не на последно място, в Барса ще спестят от заплатата му, а кандидати за Фати не липсват. Младокът е в полезрението на Валенсия, Севиля и Уулвърхемптън, които следят отблизо ситуацията около него и може да се пробват да го вземат в редиците си през лятото.

Третата опция остава да се завърне в Барселона и да получи нов шас да пробие в първия отбор. Този вариант също не е за пренебрегване, но за да се случи, ще трябва каталунците да се разделят с някой от нападателите в състава си. Фати не успя да убеди треньора Шави Ернандес в качествата си, но през лятото се очаква каталунците да имат нов треньор, което може да даде нова надежда на крилото да се докаже пред него.