Бъдещето на полузащитника на Барселона Френки Де Йонг продължава да бъде една от най-горещите теми на трансферния пазар. Нидерландецът е едно от имената, с които Барса се надява да се раздели, за да реши финансовите си проблеми, въпреки че позицията на играча остава много ясна: не иска да напуска никакъв начин.

Според „Relevo“, Де Йонг също е говорил с новия собственик на Челси - Том Боейли преди няколко дни. Самият Боели лично се е обадил лично на играча, за да се опита да го убеди да заиграе на „Стамфорд Бридж“, но халфът е повторил желанието си да изпълни договора си с „каталунците“. Въпреки новия отказ на нидерландеца да напусне, в Челси не се отказват от желанието си да го убедят да избере тях и ще продължат с опитите си да го привлекат.

В понеделник „The Athletic“ писа, че ръководството на Барселона е открило нарушения в новия договор на Де Йонг, който е подписан през октомври 2020-а година. По този начин хората от клубната управа могат да започнат съдебно дело срещу бившите шефове на Ноу Камп, които носят вина за този договор. Също така изданието твърди, че Барселона ще се опита да прекрати този договор.

Според източник от клуба, през 2020-а година 25-годишният нидерландски халф Де Йонг е подписал контракта си при следните условия: съгласява се на намаляване на заплатата, но ще получи полагащите му се от стария договор 18 милиона евро в рамките на следващите четири години под една или друга форма.

Във всеки случай в Барселона смятат за невъзможно да могат да платят цялата дължима заплата на футболиста и се опитват да я намалят поради многократния му отказ да напусне Барселона.