Френският гранд Олимпик Марсилия планира да привлече полузащитника на Барселона Филипе Коутиньо. Бившият играч на Ливърпул, заедно с Антоан Гризман и Усман Дембеле, е кандидат да напусне Барса, който пък иска да се раздели със скъпоплатените си футболисти, за да намали парите за заплати в клуба.

Коутиньо се провали с очакванията към него в Каталуния, след като пристигна през зимата на 2018-а година, а също така е спряган и за завръщане в Премиър лийг. Интерес към него от Острова има от Арсенал, Евертън и Лестър Сити.

„Блаугранас” търси 25 милиона евро за услугите на играча, а L’Equipe твърди, че Марсилия планира амбициозен трансфер в близките дни. Въпреки това се счита, че марсилци няма да успеят да преборят конкуренцията на другите отбори, искащи бразилеца, като и италианският Милан след ситуацията.

Южноамериканецът има два гола и асистира за други два през сезона в 12 си мача в Ла Лига през първата половина на миналия сезон. След това той получи тежка контузия в коляното и не игра до края на сезона.