Преминаването на капитана на Манчестър Сити Илкай Гюндоган в Барселона изглежда все по-малко вероятно. 32-годишният германец е една от основните трансферницели на каталунците, а още преди месеци излезе информация, че той принципно се е разбрал с „блаугранас“ за това да премине на „Камп Ноу“ през лятото като свободен агент.

Големият проблем на Барселона обаче е, че за момента Ла Лига не одобрила финансовия план на клуба. Очакваше се това да се случи още миналия петък, но от Ла Лига поискаха отсрочка от 15 дни. Това забавяне, съчетано с упоритите усилия на Манчестър Сити да убеди Гюндоган да остане, вероятно ще провалят трансфера на халфа, твърди „Мундо Депортиво“.

Първоначално клубът от „Етихад“ е предложил на германеца договор за още 12 месеца, но след това шампионите са оферирали Гюндоган с по-дълъг срок на контракта,  което може би ще го убеди да преподпише. Най-вероятно той ще парафира до лятото на 2025 година.

В Англия твърдят, че Арсенал също има интерес към Гюндоган.

Барселона пък не може да подписва никакви договори преди планът да бъде одобрен. Докато това не се случи, клубът не може да регистрира нито новите контракти на младите играчи в състава на Чави Ернандес, нито да премине в следващия етап по амбициозния план да върне Лионел Меси на „Камп Ноу“.