Лидерът в Ла Лига Барселона е проявил интерес към бившия нападател на Виляреал Седрик Бакамбу, предават медиите в Испания.

Отборът на Ернесто Валверде е свързван с редица имена за нов централен нападател, тъй като наставникът иска да заздрави атакуващата зона за втората част от кампанията на „блаугранас”. Бакамбу смени пък „жълтата подводница” с китайския Бейжинг Синобо Гуан, след като азиатците заплатиха 40 милиона на Виляреал.

Той има 23 гола в 29 мача в китайския шампионат, а преди това закова 32 попадения в 75 мача за Виляреал. Именно това е дало повод на шефовете в Каталуня да помислят над тази възможност през тази зима.

Скоростта и физическата мощ на Бакамбу го считат като основен фаворит за подпис с Барса, правейки го идеален заместник на Луис Суарес. Като възможна спънка може да се счете, че китайският му клуб няма никакво намерение да се разделя с него, след като присъствието му в Пекин е много полезно за клуба.

Надеждата на Барселона обаче е, че информации от близки до нападателя твърдят, че Бакамбу има трудности при установяването си в Китай през последната една година.