В четвъртък започна обиколката на агента Мино Райола, представляващ нападателя на Борусия Дортмунд Ерлинг Холанд, и бащата на играча Алф-Инге Халанд из различните европейски градове. Вчера дамата се срещнаха а с представители на Барселона и Реал Мадрид.

Според канала „Esport3“, Райола е казал на срещите, че футболистът иска да играе само за „каталунците“ или за „лос бланкос“.

Днес обаче представителите на Халанд се очакват да кацнат в Англия за разговори с други от кандидатите за футболиста на Борусия Дортмунд, твърди „Mirror“. Райола и Алф-Инге Халанд би трябвало да пристигнат в Лондон и там да се видят с хора от Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Ливърпул и Челси.

От Борусия вече официално обявиха чрез спортния си директор, че нямат никакво желание да се разделят с норвежкия талант през идното лято, но шансът той да остане е малък. През лятото на 2022 година в договора на Халанд ще се активира откупна клауза от 75 милиона евро и ако клубът планира да вземе повече от това, трябва да го стори през идното лято. Смята се, че „жълто-черните“ ще искат около 180 милиона евро за правата на норвежеца през идното лято.