Нападателят на Пари Сен Жермен Неймар да Силва желае отново да облече екипа на Барселона. Това заяви неговият бивш съотборник при каталунците Мартин Монтоя.

26-годишният бразилец напусна „Камп Ноу” през лятото на 2017 година, когато се възползва от факта, че ПСЖ задейства неговата откупуваща клауза, чиято стойност възлизаше на 222 милиона евро. Острието действа от чисто личностни подбуди, тъй като вярваше, че никога няма да спечели „Златната топка”, докато играе в един отбор с феномен като Лионел Меси.

Ситуацията във френския гранд обаче много бързо се оказа не по вкуса му, а почти през целия минал сезон се спекулираше, че Неймар търси начини да премине в Реал Мадрид. Предвид настъпилата раздяла между столичния колос и Кристиано Роналдо това лято изглежда това желание на бразилеца е секнало, а сега той отново се замисля за чудесните години, в които изгради знаменитото трио MSN заедно с Меси и Луис Суарес.

Статистиките на нападателя с екипа на ПСЖ изобщо не са за пренебрегване и на пръв поглед не предполагат, че той се чувства нещастен. Неймар е нанизал 40 гола в само 44 мача за парижани, а на всичкото отгоре е спомогнал и с 22 асистенции. Според Монтоя, с когото делиха една съблекалня в Барса между 2013-а и 2016-а година, Неймар веднага би се възползва, ако получи шанс да се завърне при „блаугранас”.

„Не съм сигурен, мисля, че това би било трудно осъществимо”, призна Монтоя. „ПСЖ също разполага със страхотен отбор и не мисля, че биха го пуснали да си отиде току-така. Клубът плати голяма сума за него, а не вярвам Барселона да извади същата цифра, за да си го върне.”

„Мисля, че Неймар обаче иска да се върне обратно, защото в Барселона се чувстваше наистина комфортно и се адаптира добре. Имаше страхотно взаимодействие с Луис Суарес и Меси, но все пак мисля, че много трудно би осъществил желанието си за завръщане”, допълни Монтоя, който в момента играе за елитния английски Брайтън.