Барселона не крие желанието си да върне в клуба Лионел Меси следващото лято. 35-годишният аржентинец напусна Барселона преди феновете на „Камп Ноу“ да имат шанса да изпратят своята икона след пандемията и под обеждението, че самият той се е почувствал предаден от клуба.

През лятото на миналата година Барселона и Меси се бяха споразумели за нов договор, но каталунците оттегли офертата си в последния момент заради сериозните си финансови проблеми, което доведе до неговото преминаване в Пари Сен Жермен.

Gulliver/GettyImages
19 снимки

Настоящият му контракт с парижани изтича именно догодина, а спекулациите за бъдещето му отново се увеличават. Говори се, че американският Интер Маями също проявява интерес, а ПСЖ има желание да задържи Меси на „Парк де Пренс“.

Въпреки това тази седмица се е състояла среща в квартал Грасиа в Барселона в ресторант Botafumeiro с трима присъстващи, според журналиста Хоан Фонтес. Един от тях е бил Алекс Ернандес, брат на треньора Шави Ернандес, братът на Лео Меси - Родриго, както и Фернандо Соланас, който е експерт в договорите и преговорите.

Въпреки че срещата е била с опознаватален характер, все пак показва, че двете страни са в контакт и Барселона възнамерява да изпълни заканата си да върне Меси в клуба. На първо четене проблемът вероятно ще бъде ограничението на заплатите, което има в клуба и какви ще са финансовите изисквания на седемкратния носител на „Златната топка“.