Ръководството на Интер ще положи усилия да отмъкне португалския национал Андре Гомеш под носа на Евертън, където футболистът в момента играе под наем от Барселона.

Според каталунското издание „Спорт” английският тим е готов да плати 25 милиона евро, за да превърне трансфер на 25-годишния играч в постоянен. Интер е избрал друг подход, като първо се е свързал с представителите на опорния полузащитник. „Нерадзурите” ясно заявили интереса си и посъветвали Гомеш хубаво да помисли преди да се врече във вярност на „карамелите”.

Причината е ясна – през следващия сезон Евертън няма никакъв шанс да се класира за Шампионската лига, докато Интер има всички предпоставки за втори пореден сезон да бъде част от турнира на големите. По тази причина италианците не знаят с какъв бюджет ще разполагат през лятото.

Барселона привлече Андре Гомеш от Валенсия през лятото на 2016 година в сделка, чиято стойност би могла да достигне 55 милиона евро. Португалецът обаче не успя да се наложи на „Камп Ноу”, поради което каталунците ще трябва да преглътнат немалка загуба при продажбата му.

През настоящия сезон Андре Гомеш е изиграл 25 мача във всички турнири за Евертън, като има 1 гол и 2 асистенции.