Отборът на Ювентус обмисля да отправи оферта за звездата на Барселона Мемфис Депай. „Биаконерите“ претърпяха тежък удар заради контузията на Федерико Киеза по-рано тази седмица, която ще го остави извън игра до края на сезона.

Киеза е един от водещите играчи както за Ювентус, така и за италианският национален отбор по футбол, а старши треньорът на „старата госпожа“ Масимилиано Алегри вече му търси заместник. Това може да бъде именно звездата на Барса Мемфис Депай, пише италианският журналист Джанлука Ди Марцио.

„Каталунците“ наскоро закупиха Феран Торес, който вероятно ще заеме едно от местата на крилото, а в комбинация с Усман Дембеле и Ансу Фати, титулярното място на Мемфис може да се окаже под въпрос. Това може да накара Ювентус да поиска да вземе нидерландския национал под наем до края на сезона.

Що се отнася до Барселона, е малко вероятно те да се отслабят в предни позиции по средата на сезона, особено, след като точно я подсилиха. Единственият начин, по който вероятно ще бъдат готови да преговарят, е, ако им бъде позволено да привлекат в замяна нападателя Алваро Мората, играч, на когото Алегри даде да се разбере, че не иска да изгуби.