Крилото на Уулвърхемптън Адама Траоре е пред изненадващо завръщане в бившия си клуб Барселона въпреки сериозните спекулации, че ще премине в Тотнъм до края на месеца, твърди испанският журналист Жерар Ромеро.

Той разкрива, че 26-годишният футболист ще се присъедини към Барса под наем до края на сезона. Каталунсктото издание „Sport“ допълва, че в споразумението ще има клауза за неговото откупуване през лятото, ката вече Траоре е дал принципното си съгласие да премине на „Камп Ноу“.

Бъдещето на испанеца беше обект на интензивни спекулации по време на януарския трансферен прозорец, като се твърдеше, че Тотнъм желае да го вземе в северен Лондон.

Договорът на Траоре на „Молиню“ изтича през лятото на 2023 година и няма споразумение за удължаването му. Първоначално той напусна Барселона през 2015 година, след като записа само едно участие за първия отбор, преди да се присъедини към Астън Вила.

От Барса обаче са го помоли да изчака, за да може първо да бъде разрешен случая на Усман Дембеле в клуба. Както е известно, французинът е отказал последното предложение на клуба за нов договор и от „Камп Ноу“ са му казали да си намери нов отбор до края на месеца или ще бъде „замразен“ до лятото, когато изтича договорът му.