Йери Мина е готов да напусне Барселона при положение, че не попада в плановете на старши треньора Ернесто Валверде за следващия сезон.

Колумбийският футболист е категоричен, че за него най-важно е да играе редовно и ако това няма да стане на „Камп Ноу“, той е готов да потърси ново предизвикателство в своята кариера.

Защитникът е отворен към други оферти, но само при положение, че от Барселона ясно му кажат, че няма да разчитат на него.

Мина дойде на "Камп Ноу" през януари срещу 11,8 милиона евро от бразилския Палмейрас, но записа участие в едва пет срещи за първенство и често не попадаше дори в групата на тима.

 "Не мога да гледам мачовете дори от скамейката, никой не се съобразява с мен и затова се принудих да тренирам сам у дома. Трудно е да гледаш съотборниците си предимно по телевизията. Това е нещо, което не искам да пожелавам на никой друг играч", каза Мина пред колумбийски медии.

"Искам да взема най-доброто решение за мен. Най-важното сега е да остана спокоен. В Барселона имах трудни моменти. Искам да отида в отбор, в който ще получавам повече игрово време", заяви снажният бранител.

За футболиста има оферта от Евертън, който е готов да плати 25 млн. евро за правата му, а за интереса на "карамелите" към Мина потвърди и неговият мениджър.

„За мен последната половин година бе много трудна и много тъжна, защото мислех, че не се справям. Светът ми се рушеше и имах чувството, че дори не мога да подавам топката", добави защитникът.

Мина обаче направи отлично Световно първенство и реализира впечатляващите за защитник три гола. Колумбиецът обаче ще трябва да се бори с дори по-сериозна конкуренция през новия сезон, тъй като Барселона вече си осигури услугите на френския защитник Клеман Ленгле.

„Това, което знам е, че Ленгле е много добър футболист. Той е играч за големите мачове. Смятам, че той ще увеличи много конкуренцията в Барселона“, каза още Йери Мина.