Гуанджоу Евъргранде не се е отказал от намерението си да привлече Малком от Барселона. Според информацията на „Sport“, от китайския клуб са влезли в контакт с каталунците и са ги информирали, че възнамеряват в близките дни да изпратят конкретна оферта за бразилския футболист.

21-годишният футболист така и не успя да се наложи в състава на каталунците след трансфера си от френския Бордо и от доста времe е свързван усилено с напускане.

Сериозен интерес към него има не само от страна на Гуанджоу, но и от няколко английски клуба, които имат желание да го привлекат.

На този етап Барселона не изглежда готов да продаде Малком, но при оферта над 50 милиона евро е много вероятно „блаугранас“ да се съгласи да се раздели с бразилеца, който рядко влиза в плановете на Ернесто Валверде от началото на сезона.

Каталунците привлякоха Малком от Бордо за сумата от 41 милиона евро през миналото лято.

За момента единствената оферта, която Барселона има за Малком е именно от Гуанджоу и тя бе на стойност 50 милиона евро, но каталунците я отхвърлиха.

Това не означава, че от Барселона няма да склонят да продадат бразилеца при по-добра оферта, каквато именно се очаква китайският клуб да отправи в следващите дни.