Филипе Коутиньо не успя да покаже пълния си потенциал в Барселона, но бившият му мениджър в Ливърпул Юрген Клоп е убеден, че бразилецът ще успее в Бундеслигата. Клоп заяви, че се е натъжил, когато Коутиньо е решил да напусне английския тим през януари 2018 година. С неуспеха да се пребори с Усман Дембеле и сега с привличането на Антоан Гризман, стана ясно, че място за него на „Камп Ноу“ няма да има.

„Той е невероятен играч, ние не искахме да се разделяме с него. Барса ни притиснаха финансово“, заяви германецът пред „Bild Sports“.

„Филипе е играч от световна класа, това е наистина добър трансфер за Байерн и за Бундеслигата. Може да звучи странно, но нямахме достатъчно пари, за да си го върнем обратно. Ние изхарчихме всичките пари от неговата продажба. Вече говорих лично с него и му казах, че той ще пасне перфектно в Байерн“.    

„Това не е хубаво обаче за Дортмунд. Все пак се надявам да спечелят титлата отново, защото става скучно, ако само Байерн печели всяка година. Но Дортмунд има страхотен отбор. Други тимове като Леверкузен, Борусия Мьонхенгладбах, Лейпциг са също интересни отбори с добър потенциал“, завърши Клоп.