Филипe Коутиньо e поиска от отбра на Арсенал време, за да вземе решение за бъдещето си, след като първоначално отхвърли възможността да стане част от отбора на Микел Артета. Барселона се стреми да се отърве от бразилския национал това лято, а агентът на полузащитника Киа Джоурабчиян е водил преговори с няколко клуба от Висшата лига относно потенциална сделка.

Според каталунското издание "Sport", Манчестър Юнайтед, Челси и Манчестър Сити са били заинтригувани да подпишат с плеймейкъра, но вече са насочили погледа си към други цели. Арсенал обаче остава в надпреварата заедно с Тотнъм и Лестър Сити, а "артилеристите" вече дори са направили предложение за Кортиньо.

Изданието твърди, че първоначално Коутиньо е отхвърлил предложението на Арсенал, тъй като "артилеристите" искаха халфът да намали заплатата си. Но сега Коутиньо преразглежда офертата и според информациите е поиска от Арсенал да му бъде дадено повече време, за да вземе решение за следващия си ход.

Докладът твърди, че Артета е глоям почитател на играта Коутиньо и държи да има в състави си 28-годишния бразилеце.

Междувременно Барселона иска да вземе 20 милиона евро за наем на Коутиньо и иска лондончани да финансират по-голямата част от заплатата на полузащитника, която е в размер на 200 000 паунда на седмица.

Коутиньо прекара миналия сезон под наем в Байерн Мюнхен и помогна на клуба да спечели дубъл в Германия. Полузащитникът вкара девет гола и регистрира осем асистенции в 34 участия за Байерн.