Най-скъпата покупка в историята на Барселона – Филипе Коутиньо изглежда няма против свой трансфер в Челси. Според английските медии това е предпочитаната от него опция в сравнение с другите варианти – Пари Сен Жермен и Манчестър Юнайтед.

След своя трансфер срещу 160 милиона евро от Ливърпул в Барса през януари 2018 27-годишният играч така и не успява да убеди „блаугранас”, че подобна инвестиция си е заслужавала. През миналата кампания Коутиньо през по-голямата част от сезона беше резерва на Усман Дембеле напук на всички проблеми с дисциплината, които младият французин показа.

„Филипе Коутиньо представлява интерес за Манчестър Юнайтед, макар и не чак толкова интензивен, какъвто е случаят с Иван Ракитич”, коментира трансферният експерт Дънкан Касълс.

„Определено има интерес и от ПСЖ, на който Коутиньо е бил предложен. Той се представлява от няколко агенти, които имат силни контакти в Челси. Те са извършили доста сделки с този клуб.”

„Разговорът, който проведох миналата седмица, ме остави с впечатлението, че Коутиньо предпочита Челси повече пред Пари Сен Жермен. Разбира се, тази сделка зависи и от това дали ще бъде вдигната трансферната забрана над „сините”. На този етап няма изгледи за нещо такова.”

„В същото време идеята, че Роман Абрамович ще похарчи огромна сума пари за един играч – общо за заплата и трансферна цена – в период, когато се опитва да продаде клуба, също ми се струва малко странна.”

„Очаквам тази преференция на Коутиньо да се окаже повече продиктувана от неговите агенти, отколкото да бъде лично и твърдо желание на футболиста”, допълни Касълс.