Отборът на Барселона иска да привлече звездата на Ливърпул Мохамед Салах, а самият нападателят е нетърпелив да заиграе за „каталунците“, това разкри близкият приятел на Роналд Куман – Шак Суарт. Новият наставник на Барса - Куман отчаяно иска да възстанови състава си след катастрофалния минал сезон, който завърши с унизителната загуба с 2:8 от Байерн Мюнхен в Шампионската лига.

28-годишният Салах е от изключителна важност за Ливърпул през последните години. Той реализира и хеттрик още в първия мач на „червените“ в събота при драматичната победа с 4:3 над новака Лийдс Юнайтед.

Gulliver/GettyImages
86 снимки

„Знам, че Куман го иска - и знам, че Салах би искал да отиде. Няма да навлизам в повече подробности, но просто ми повярвайте, че знам“, заяви Суарт, който е рекордьор по изиграни мачове за Аякс, пред нидерландското издание „Voetbalzone.nl“.

Всяка сделка е малко вероятно да се случи това лято, особено, след като „каталунците“ бяха ударени много сериозно от пандемията от коронавирус. Но следващото лято може да се наложи в Барса да търсят заместник на Лионел Меси. Аржентинецът, който не успя да убеди отборът да го пусне за без пари това лято, изглежда подготвен да напусне, след като договорът му изтече догодина.

Салах обаче няма да излезе никак евтино, след като има и още три години от настоящия си договор с „мърсисайдци“. Той е оценяван на около 150 милиона евро.