Надеждите на Арсенал и Тотнъм да привлекат нападателя на Интер Лаутаро Мартинес са почти угаснали, след като той се е съгласил да подпише нов договор с „нерадзурите“, който няма да съдържа клауза за откпуване.

И двата английски клуба се стремяха да подпишат с нападателя през лятото, но италианците блокираха подобен развой, след като се съгласиха да продадат Ромелу Лукаку на Челси.

Смята се, че Арсенал и Тотнъм са продължили да следят за аржентинския национал през първите няколко седмици от новия сезон. Но сега може да се наложи да се откажат от преследването му заради това, че в новия му контракт няма да има откупна клауза, което означава, че Интер ще има силен коз при евентуални бъдещи преговори.

24 годишният Мартинес имаше още две години от настоящото си споразумение. Той беше оценяван на около 55 милиона паунда през лятото, но тази цифра ще се увеличи вследствие на новата сделка.

Новината ще дойде и като горчив удар за Барселона, който според информациите също е имал интерес към Мартинес. Финансовото положение на клуба сериозно затруднява набирането на средства за големи трансфери като на Лаутаро.

Смята се, че нападателят ще бъде първият от редица важни играчи, които ще удължат договорите си с клуба. Според „Tuttosport“ от Интер също се надяват да обвържат дългосрочно Николо Барела, Марсело Брозович, Милан Шкриниар и Стефан Де Врай.

Мартинес вече има три гола в три двубоя в Серия А през този сезон, като всички надежди са насочени към него, че ще бъде идеалният заместник на Лукаку.