Трансферът на нападателя на Интер Лаутаро Мартинес в Барселона изглежда все по-далеч. Ръководството на „нерадзурите“ е непреклонно и няма да прави никакви отстъпки, което означава, че аржентинецът почти сигурно ще остане на "Сан Сиро". Италианците са в силна позиция, защото Лаутаро има дългосрочен договор, а освен това клубът прибра сериозна сума за Мауро Икарди от Пари Сен Жермен и не са притиснати да продават.

Журналистът Джанлука Ди Марцио разясни ситуацията около бъдещето на нападателя. Той може да се озове в Барса само ако „каталунците“ активират откупната му клауза на стойност 111 милиона евро, или ако платят между 90 и 95 милиона и добавят към сделката свой футболист по избор на Интер. И двата варианта обаче не устройват Барселона.

Междувременно, Интер планира да задържи Алексис Санчес, който е в тима под наем от Манчестър Юнайтед. Възможно е както да се стигне до трансфер, така и "червените дяволи" да преотстъпят чилиеца за още един сезон. 31-годишният нападател има договор с Юнайтед до 2022 година. Той беше измъчван от контузии през последните месеци и не помогна достатъчно на Интер, но старши треньорът Антонио Конте се надява съвместната им работа да продължи и догодина.