Звездата на Монако Килиан Мбапе ще напусне отбора до края на летния трансферен прозорец, съобщава „Le10Sport“. Според информацията, Мбапе е информирал ръководството на клуба за своето желание да продължи кариерата си в отбор с по-големи амбиции и по-конкурентен шампионат.

„Le10Sport“ твърди, че в момента основен фаворит за подписа на Мбапе е Барселона, който ще разполага със солидни финансови средства след продажбата на Неймар в Пари Сен Жермен. Бразилецът ще премине на „Парк де Пренс“ срещу сумата от 222 милиона евро.

Реал Мадрид също е много сериозен кандидат за подписа на френския национал.

Мбапе е останал изключително разочарован след загубата на Монако от Пари Сен Жермен в мача за Суперкупата на Франция. Той е недоволен от факта, че монегаските не са изградили конкурентноспособен отбор за новия сезон и не са взели класни попълнения за заместници на напусналите футболисти.

От Барселона са влезли в контакт с агентите на Килиан Мбапе, за да проучат евентуалната възможност да го привлекат на мястото на Неймар.

През последните дни редица издания написаха, че първо французинът от Монако е договорен за Реал Мадрид срещу 180 млн. евро.

Мбапе изобщо не е спазарен за европейския клубен шампион, а в Монако са му поставили цена от 200 млн. евро и очакват да има наддаване.