Легендата на Ливърпул Джейми Карагър беше категоричен в гледището си, че клубът трябва да привлече обратно в редиците си Филипе Коутиньо.

Бъдещето на бразилеца в Барселона изглежда изключително неясно, макар и той да се явява рекордната покупка в клубната история (160 милиона евро). Коутиньо пристигна от Ливърпул на „Камп Ноу” през януари 2018 година, но така и не успя да се покаже като същата величина, каквато беше в състава на мърсисайдци.

Мнозина считат, че мениджърът на „червените” Юрген Клоп трябва да има за приоритет привличането на нов ляв бранител, който да осигури подкрепа на обичайния титуляр Андрю Робъртсън. Според Карагър обаче Ливърпул трябва да помисли и за повече креативност в халфовата линия. „Мисля, че все още можем да подобрим полузащитата”, коментира Карагър. „Не спирам да мисля, че е бихме могли да привлечем креативен футболист. По тази причина през миналия сезон клубът опита да вземе Набил Фекир, който това лято осъществи много по-евтин трансфер (в Бетис – б.р.).”

„Казвал съм го и преди – бих се радвал Ливърпул да върне Коутиньо, ако това е възможно по какъвто и да е начин. Очевидно е, че за него нещата не се получиха в Барселона. Мисля, че той би бил едно страхотно попълнение. Сега разполагаме с Адам Лалана и Джердан Шакири на тези позиции, но никой от тях не е Коутиньо. Той ще даде на Ливърпул нещо, с което тимът не разполага сега в сравнение с Манчестър Сити”, допълни Карагър.

Бележитият защитник, който има 737 мача за мърсисайдци, игра в течение на 6 месеца с Коутиньо, който акостира на „Анфийлд” през януари 2013 година срещу скромните 8,5 милиона паунда.