Звездата на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски е готов да намали заплатата си със 100 000 паунда на седмица, за да се присъедини към Барселона това лято. 33-годишният нападател вече обяви, че възнамерява да напусне „баварците“ в края на сезона, въпреки че е обвързан на „Алианц Арена“ до лятото на 2023 година.

Твърди се обаче, че полският национал вече се е договорил за тригодишен договор на „Камп Ноу“, а неговият агент Пини Захави оказва натиск върху Байерн да преговаря непосредствено с Барса.

Gulliver/GettyImages
21 снимки

Сега се говори, че желанието на Левандовски е да играе за каталунския клуб и е готов да приеме сериозно намаление на заплатата си, за го стори. Според „Mundo Deportivo“, полякът в момента печели около 18,6 милиона паунда годишно в Байерн. Изданието твърди, че Левандовски е готов да пожертва около 5,1 милиона паунда годишно, за да се присъедини към Барса, което означава, че прибира със 100 000 паунда по-малко на седмица.

Това ще доведе до спад в заплатата на нападателя от 350 000 на седмица на 250 000 паунда на седмица, като годишното му възнаграждение ще бъде около 13,5 милиона паунда.

Що се отнася до потенциалната трансферна сума, според информациите Барса не желае да похарчи над 30 милиона паунда за него.

Иначе Левандовски се наслади на още един зашеметяващ сезон, след като отбеляза 50 гола в 46 мача във всички турнири. Освен че стана десеткратен шампион в Бундеслигата, бившият стрелец на Борусия Дортмунд спечели „Златната обувка“ за пета поредна година.