Отборът на Лийдс Юнайтед е отхвърлил първата оферта на Арсенал за крилото Рафиня. Смята се, че мениджърът на „артилеристите“ Микел Артета се интересува силно от 25-годишния бразилски национал, който се очакваше да се присъедини към Барселона в навечерието на летния трансферен прозорец.

Въпреки това, „каталунците“ продължават да се борят с тежката си финансова ситуация, а в сряда се появиха информации, че може и да преподпишат с Усман Дембеле, което ще направи евентуален трансфер на Рафиня ненужен.

„The Athletic“ съобщава, че спортният директор на Арсенал Еду има силна връзка с агента на Рафиня - Деко. Челси също е свързан с бразилеца, както и Манчестър Юнайтед и други отбори от Висшата лига, но самият футболист би предпочел да играе за отбор, който може да му предложи участие в Шампионската лига.

Трансферният гуру Фабрицио Романо пък съобщава, че Барселона няма да даде исканата от Лийдс цена, а Тотнъм е информирал йоркшиърци, че планира да отправи оферта.

Рафиня впечатли, след като се премести от Франция преди два сезон и сега е оценяван на около 60 милиона паунда. Настоящият му договор на „Еланд Роуд“ изтича през лятото на 2024 година.

До този момент Арсенал подписаха с Маркиньос, Мат Търнър и Фабио Виейра от Порто.