Сагата около Фелипе Коутиньо продължава с пълна сила. Бразилецът усилено е свързван с трансфер, далеч от Барселона. През този сезон той игра под наем в Байерн Мюнхен, които обаче едва ли ще го задържат за постоянно. 

Бившият клуб на 28-годишния плеймейкър - Ливърпул изглежда, като спасение за бразилеца, но много от медиите твърдяха, че "червените" не се интересуват от това да си върнат Коутиньо. 

Според "Daily Mirror" обаче съществува вариант, при който "мърсисайдци" могат да си приберат бразилеца. Той обаче изглежда повече от любопитен. Изданието твърди, че Коутиньо ще трябва се извини на клуба и играчите му за начина,  по който напусна "Анфийлд" през януари 2018 година. 

Тогава той публично заяви, че иска да заиграе в Барселона, а и симулира контузия, с която Ливърпул да бъде принуден да го продаде. В крайна сметка желанието му стана факт и "червените" получиха 145 милиона за неговите услуги. Кариерата му при "каталунците" обаче се оказа провал и исапнциет усилено търсят начин да се отърват от него.