Ливърпул е осъществил контакти с майката и агента на полузащитника от Пари Сен Жермен Адриен Рабио, научи ESPN от свои източници. Новината определено трябва да разтревожи Барселона, който изглеждаше като основен фаворит за подписа на френския национал, чийто договор изтича в края на сезона.

Според информацията на ESPN интересът на Ливърпул към 23-годишния централен полузащитник бил „много сериозен”, особено ако се стигне до свободен трансфер. Медията напомня, че мениджърът на „червените” Юрген Клоп е искал да привлече Рабио още когато беше начело на Борусия Дортмунд.

Интересното в случая е, че напоследък медиите в Испания докладват за застой в преговорите между Барселона и футболиста. Не е тайна, че ПСЖ също се опитва да го задържи, предлагайки му нов контракт. Към момента изглежда малко вероятно юношата на парижани да приеме предложението на родния си тим.

Нещо повече – ESPN цитира интервю на играча пред френското радио RMC от миналия октомври, в което той говори открито за пристрастията си към Ливърпул. „Би ми доставило голямо удоволствие да играя във Висшата лига на Англия, като нямам предвид някой конкретен тим, макар че силно симпатизирах на Ливърпул, когато бях млад”, сподели тогава Рабио.

Още по темата:

Две от трансферните цели на Барса пристигат, но догодина

Рабио може да премине в Барса като свободен агент

Милан цака Барса, започна преговори за Рабио

Рабио отхвърли още една оферта на ПСЖ