Отборът на Ливърпул следи ситуацията със защитника на Барселона Роналд Араухо, твърди „ESPN Deportes“. Според информацията „червените“ държат под око уругваеца и преговорите за новия му договор с „каталунците“.

Изданието твърди, че от „Камп Ноу“ искат Араухо да удължи настоящия си контракт, който изтича през лятото на 2023 година, но за момента нещата са в застой, а именно от това е готов да се възползва Ливърпул.

След като се присъедини към отбора Б на Барселона от уругвайския Бостън Ривър през летния трансферен прозорец на 2018 година, 22-годишният централен защитник направи своя дебют за първия тим на „катаулнците“ през октомври 2019 година.

Оттогава бранителят, който в момента е оценен на 25 милиона евро от Transfermarkt.com, изигра 52 мача за клуба във всички турнири, като отбеляза три гола и даде една асистенция. Интерес към него обаче проявяват още тимовете на Челси и Манчестър Юнайтед.

В момента Ливърпул пък разполага с петима централни защитници в лицето на Върджил ван Дайк, Жоел Матип, Джо Гомес, Ибрахима Конате и Натаниел Филипс. Първите двама обаче вече преминаха границата от 30 години и мениджърът Юрген Клоп иска да добави свежест в отбраната с някой по-млад и перспективен играч, какъвто е Араухо.

През лятото пък на „Анфийлд“ акостира и Конте от РБ Лайпциг, който е на 22 години и тепърва ще се доказва. В тима е още и Нат Филипс, който замести чудесно контузените през миналия сезон в отбрана, но през тази кампания не получава почти нинакви шансове за изява.