Ливърпул и Манчестър Юнайтед водят пред лидера в Ла Лига – Барселона, в надпреварата за подписа на полузащитника на Уулвърхемптън - Рубен Невеш, през идното лято, твърди Football Insider. Португалският национал е готов да напусне „вълците“ след края на сезона, без да има значение дали тимът ще запази елитния си статут или не, тъй като търси ново предизвикателство на по-високо ниво.

Барселона искаха Невеш в последните два трансферни прозореца, но се смята, че финансовото им състояние вероятно ще повлияе на способността им да сключат сделка. 26-годишнит халф е набелязан от испанския гранд като потенциален наследник на капитана Серхио Бускетс, който може да напусне клуба в посока Интер Маями през лятото.

Gulliver/GettyImages
60 снимки

Ливърпул обаче също е потенциална дестинация за звездата на „вълците“, тъй като мърсисайдци ще правят сериозни промени в средата на терена. Отборът на Юрген Клоп ще се раздели с играчи като Наби Кейта и Алекс Окслейд-Чембърлейн в края на сезона, когато изтичат договорите им, докато бъдещето на ветерана Джеймс Милнър също е под въпрос.

Ман Юнайтед е друг от кандидатите за Невеш, след като мениджърът Ерик тен Хаг продължава с подмладяването на състава. Скот МакТоминей може да напусне клуба след края на кампанията, докато Марсел Забицер ще се завърне в Байерн Мюнхен, когато изтече наемът му.

Договорът на Невеш изтича след по-малко от 18 месеца и Уулвс няма да застават на пътя на португалеца това лято, ако иска да напусне, особено, след като полузащитникът отказва да подпише нов контракт. Бившият играч на Порто има 32 мача във всички състезания като титуляр през този сезон, отбелязвайки пет гола. Невеш, който стана капитан на клуба след напускането на Конър Коуди миналото лято, получава заплата от 50 000 паунда на седмица на „Молиню“.