Манчестър Юнайтед и Ливърпул ще трябва да платят около 30 милиона евро, ако искат да подпишат с младата звезда на Борусия Дортмунд Юсуфа Мукоко през януари. 17-годишният нападател дебютира за първия отбор на „жълто-черните“ през ноември 2020-а година, но през този сезон вече има шест гола и отбеляза шест асистенции, като държи рекорда и за най-младия футболист, играл в Бундеслигата.

Договорът му на „Сигнал Идуна Парк“ обаче изтича в края на сезона, а ръководството на Дортмунд се опасява, че той ще напусне със свободен трансфер в края на кампанията. Като се има предвид огромния му потенциал, това би било сериозен удар за германския клуб и затова те може да го продадат през януари.

Gulliver/GettyImages
15 снимки

Това е привлякло интереса както на Юнайтед, така и на Ливърпул. Смята се, че Барселона и Пари Сен Жермен също са следят ситуацията на 17-годишния нападател.

Според „Sport Bild“, Дортмунд е поставил цена на Мукоко от 30 милиона евро. Всеки отбор, кото привлече младока обаче ще трябва да му дава заплата от около 7 милиона евро годишна заплата.

Мукоко ще има възможността да покаже качествата си и на най-голямата футболна сцена – Световното първенство в Катар. Той бе включен сред избраниците на селекционера Ханзи Флик, който е останал впечатлен от потенциала му. Нападателят пък ще се надява с представянето си да убеди Юнайтед и Ливърпул да засилят интереса си към него през януари.