Отборът на Манчестър Юнайтед подготвя сериозен удар по Барселона, след като е готов да атакува Френки де Йонг, тъй като на „Олд Трафорд“ го виждат като заместник на Пол Погба, пише „Sun“. Договорът на французина с „червените дяволи“ изтича през идното лято и преговорите за нов контракт са в застой.

Световният шампион, който печели по около 290 000 паунда на седмица, е готов да остане в клуба, но при положение, че получи почти двойно увеличение на заплата си, което би го направил най-скъпоплатения играч, дори и пред Кристиано Роналдо.

Ако „червените дяволи“ и 28-годишният полузащитник не се споразумеят скоро, той ще може да започне преговори с други отбори през януари, като се твърди, че бившият му клуб Ювентус желае да си го върне.

Говори се също, че от Юнайтед може да пуснат Погба да си тръгне като свободен агент, тъй като им е писнало от неговите на агента му Мино Райола игрички. По тази причина от клуба вече са набелязали Френки Де Йонг като идеалния човек, който да запълни празнината, която би оставил Погба.

Преди време се писа, че от Барселона може да са готови да продадат нидерландския халф заради продължаващата тежка финансова ситуация в тима. Юнайтед обаче може да срещне сериозна конкуренция от страна на своите съграждани от Манчестър Сити, които също имат интерес към Де Йонг. Смята се, че отборът на Хосеп Гуардиола е готов да отправи оферта от 75 милиона паунда за халфа на „каталунците“.