Отборът на Манчестър Юнайтед се стреми да завърши трансфера на полузащитника на Барселона Френки де Йонг до 30 юни, твърди „talkSPORT“. Изданието пише, че „червените дяволи“ са близо до споразумение за сумата по трансфера, която се очаква да бъде в района на 80 милиона евро. Нидарландският национал се води като основната цел на новия мениджър на Юнайтед Ерик тен Хаг.

52-годишният специалист беше треньор на Де Йонг в Аякс, който беше част от неговия отбор, който стигна до полуфинала на Шампионска лига през сезон 2018/2019, загубен от Тотнъм. Сега се очаква халфът да бъде първото ново попълнение за Тен Хаг след назначаванието му на „олд Трафорд“.

„Червените дяволи“ сега се надяват, че идването на Де Йонг ще даде старт на така чаканата лятна селекция в клуба, с която да започнат промените в клуба. Още в събота испанският „Sport“ написа, че трансферът на Де Йонг в Юнайтед изглежда все по-близо, след като двете страни са напреднали значително в преговорите.

Крилото на Аякс Антони е друго познато лице, с което Тен Хаг иска да се събере отново, докато манчестърци се твърди още, че са предложи договор и на Кристиан Ериксен от Брентфорд.

Досега Манчестър Юнайтед действаше само по изходящи трансфери, като Пол Погба, Хуан Мата, Джеси Лингард, Неманя Матич и Единосн Кавани си тръгват като свободни агенти, след като договорите им изтичат в края на този месец и няма да бъдат подновени. Вратарят Дийн Хендерсън също може да напусне, като Нотингам Форест е близо до привличането му под наем за следващия сезон.