Отборът на Манчестър Юнайтед има интерес към полузащитника на Барселона Френки Де Йонг, но двата тима са далеч от евентуална сделка, твърди „Sky Sports“. Новият мениджър на „червените дяволи“ Ерик тен Хаг работи с Де Йонг в Аякс между 2017 и 2019 година.

Халфът помогна на нидерландския шампион да стигне до полуфиналите на Шампионската лига през 2019 година, преди да премине в Барселона за 75 милиона паунда лятото на същата година. Очаква се Юнайтед да привлече поне един полузащитник това лято, след като Пол Погба, Неманя Матич и Хуан Мата ще напуснат „Олд Трафорд“ след края на сезона.

26 снимки

На Де Йонг му остават още две години от договора му с Барселона, а небезизвестните финансови проблеми на „каталунците“ може да означават, че са готови да го продадат това лято. Информацията гласи, че вече са се водили преговори между двата клуба, но неуспехът на Юнайтед да се класира за Шампионската лига може да се окаже препъни камък, дори ако Барселона реши да го продаде.

Манчестър Юнайтед също се интересува от футболиста на Уест Хем Деклан Райс, но „чуковете“ вече спряха преговорите за бъдещето на полузащитника до края на летния трансферен прозорец, след като той отхвърли оферта за нов договор за осем години на стойност от 83 милиона паунда.

Уест Хем има желание да удължи сегашния контракт на Райс, който на практика продължава до 2025 година и от клуба не искат да се разделят с халфа. Съгражданите на „чуковете“ от Челси също се интересуват от английския национал.