Отборът на Манчестър Юнайтед е обявил на Барселона, че няма да даде 70 милиона паунда за полузащитника Френки де Йонг. Нидерландецът се смята, че е една от основните цели на „червените дяволи“, като новият мениджър Ерик тен Хаг желае да работи отново с бившия халф на Аякс.

Барселона е готов да продаде полузащитника, но иска да получи дори повече от тези 65 милиона паунда, които плати за Де Йонг на Аякс през 2019 година. Компромисът от страна на Юнайтед остава доста далеч. Сега „Daily Mail“ твърди, че от „Олд Трафорд“ са дали да се разбере на представителите на Барса и Де Йонг, че не могат да извадят подобна сума за нидерландската звезда.

26 снимки

Смята се, че Тен Хаг ще трябва да работи с ограничен бюджет, когато официално започне работа следващата седмица, тъй като Юнайтед пропусна да се класира за Шампионската лига догодина. На 51-годишния специалист му предстои сериозна работа по възстановяването на отбора, като до 10 играчи се очаква да напуснат, но въпреки това клубът е решен да бъде дисциплиниран на трансферния пазар.

25-годишният Де Йонг би предпочел да остане на „Камп Ноу“ или да премине в клуб, който участва в Шампионска лига, ако Барса реши да го продаде. Президентът на „каталунците“ Жоан Лапорта вече призна, че може да няма друг избор, освен да продаде някои от звездите поради продължаващите финансови проблеми на клуба.

В същото време Тен Хаг е определил като свой приоритет привличането на централен полузащитник, плюс нападател, който да замени Единсон Кавани, като Дарвин Нунес от Бенфика е едно от сериозно спряганите имена.

Новият мениджър може също да подсили защитата на фона на спекулациите, че обмисля да се насочи към своя все още настоящ отбор Аякс за Юриен Тимбър или Лисандро Мартинес, въпреки че Юнайтед все още има опции на тази позиция, дори ако Ерик Баи и Фил Джоунс напуснат.