Лидерът в английската Висша лига Манчестър Сити не преговаря с Лионел Меси за евентуален негов трансфер на „Етихад“ през лятото и до момента клубът не отправял никакви оферти към аржентинеца. Това са обявили днес „гражданите“ пред „BBC“ и „Sky Sports“.

По-рано се появиха информации в други две големи британски издание – „Sun“ и „Mirror“, които гласяха, че „небесно-сините“ са подготвили грандиозна оферта за шесткратният носител на „Златната топка“.

Според двете издания, клубът е предложил на Меси 500 милиона евро заплата и то за осем години. „Гражданите“ обаче са намалили предложението си от 700 милиона, спрямо миналата година с 200 милиона евро, заради продължаваща криза покрай пандемията, както и заради факта, че аржентинецът ще е остарял с една година, когато евентуално дойде при тях.

Договорът му пък се очакваше да е за два сезона плюс допълнителни 12 месеца. След това той може да премине за нови 24 месеца в Ню Йорк Сити, който е със същия собственик като Манчестър Сити – „City Football Group“. В пакетната оферта на „гражданите“ е влизала и 8-годишно обвързване, което означава, след прекратяването на футболната си кариера Меси би трябва да стане посланик на City Football Group по света.

Самият Меси обяви, че ще вземе решение за бъдещето си, след като настоящият сезон приключи. „BBC“ и „Sky Sports“ твърдят, че информациите за двете оферти към Меси - първата през лятото и втората сега, не отговарят на истината. Източници от клуба са уверили, че до момента не са отправяли никакви предложение към Меси и дори не са започвали преговори с него.