Най-скъпият футболист в историята Неймар да Силва е бил предложен на бившия си клуб Барселона само година след историческия си трансфер в Пари Сен Жермен, твърди мадридският ежедневник „Марка”.

Почти половината от отминалия сезон 2017/2018 премина в слухове, според които Реал Мадрид е предпочитаната дестинация пред 26-годишния бразилски национал, който очевидно е недоволен от живота в Париж и френския футбол. Според „Марка” агентите на футболиста са решили да играят двойна игра и затова са предложили Неймар обратно на Барселона.

Както е известно, на „Камп Ноу” бразилецът беше част от невероятното трио MSN (Меси-Суарес-Неймар), каквото няма аналог във футболната история. Въпреки всичко той избра да си тръгне през лятото на 2017-а, когато ПСЖ изрази готовност да плати и впоследствие действително покри освобождаващата му клауза на стойност 222 милиона евро.

В Париж при все факта, че пропусна финалните 3 месеца от сезона заради контузия, Неймар се наслади на доста ползотворна кампания – 28 гола и 19 асистенции в само 30 мача. Това доказва само колко бързо футболистът пое диригентската палка при парижани, а ето че сега може да ги напусне.

Завръщане в Барселона би било шокираща развръзка, като се има предвид огромното разочарование сред феновете и шефовете на каталунския гранд. Неведнъж президентът Хосеп Мария Бартомеу заяви, че Неймар е затворена страница и повече никога няма да играе за „блаугранас”.

По принцип Барса търсеше нов нападател през лятото и се очакваше това да бъде Антоан Гризман. Френският национал само преди дни оповести публично, че няма да премине на „Камп Ноу”, а ще остане верен на Атлетико Мадрид.

Откъм финанси Реал Мадрид изглежда в по-силна позиция спрямо Барселона, когато стане дума за потенциалното привличане на Неймар. Въпреки всичко агентите на футболиста са решили да известят каталунците, че клиентът им е готов още веднъж да облече фланелката на отбора.

Още по темата: 

Официално: Реал взе "новия Неймар"

Среща Реал - Неймар в Ливърпул

Марсело: Вратата на Реал винаги е отворена за Неймар, Кристиано не притежава отбора