Капитанът на Барселона Лионел Меси иска цялостно преструктуриране на клуба, за да остане при „каталунците“. Аржентинският национал е следен от Манчестър Сити и ПСЖ, след като може да напусне като свободен агент „Камп Ноу“ след края на сезона.

Във вторник вечерта Меси и Барселона допуснаха тежка домакинска загуба с 1:4 от ПСЖ в първи 1/8-финал в ШЛ. Така тимът е изправен пред угрозата да не спечели нито един трофей за втора поредна година. „Каталунците“ са на 9 точки от лидера в Ла Лига Атлетико Мадрид, а също така допуснаха поражение с 0:2 в първия полуфинал за Купата на Краля от Севиля.  

Според „ОkDiario“, Меси може да остане в Барса, но иска гаранция, че съставът на отбора ще бъде подобрен. Проблемът обаче е, че финансите на клуба пострадаха сериозно заради пандемията от коронавируса и в момента привличането на големи имена за много пари изглежда почити невъзможно.

Барселона похарчи стотици милиони последните години за играчи като Филипе Коутиньо, Антоан Гризман и Усман Дембеле, които обаче така и не могат да покажат най-добрите си качества.