Договорът на Лионел Меси с Пари Сен Жермен изтича през лятото, а Барселона е силно заинтересован от възможността да си върне аржентинеца на „Камп Ноу“, където да изиграе своя „последен танц“. Световният шампион иска да остане в Европа поне за още един сезон и според информациите обмисля завръщане в каталунската столица.

Въпреки това, според Mundo Deportivo, Барселона не бърза и обмисля доста аспекти преди да направи евентуален ход. Изданието твърди, че президентът Жоан Лапорта ще положи доста усилия да върне Меси, но само, ако играчът има наистина намерение да се върне. Тъй като двамата не си говорят особено, тази информация може да достигне до президента чрез треньора Шави Ернанедс или някой от играчите в клуба.

БГНЕС / BGNES
30 снимки

Освен това клубът очаква Меси да приеме различна роля от тази, с която толкова често беше свикнал да играе в „Блаугранас“. От „Камп Ноу“ ще искат той да приеме по-маловажна роля в състава и да уважава „новите лидери“, които са се формирали в отбора след неговото напускане. Това включва играчи като Робърт Левандовски, Марк-Андре тер Стеген, Роналд Араухо или дори Серхио Бускетс, който стана капитан след напускането на аржентинеца.

Барселона също иска той да намали значително заплатата си, за да може да се вмести в бюджета с възнагражденията, за да се справи с правилата на Ла Лига за финансов феърплей.

Завръщането на Меси няма да е лесно, тъй като ПСЖ прави всичко възможно да поднови договора му. Френският шампион вече отправи устна оферта миналата година, но преговорите вървят бавно. Президентът на ПСЖ - Насер Ал-Хелайфи, обаче получи „нареждане“ от Катар да задържи Меси на всяка цена. Освен че е неразделна част от настоящия им проект, Лео е и един от най-влиятелните играчи в света, което облагодетелства финансово ПСЖ и собствениците от Катар Спортс Инвестмънтс.