Отборът на Милан ще се опита да привлече двама футболисти на Барселона. Става дума за защитниците Самуел Умтити и Жуниор Фирпо, твърди „Sport“.

„Росонерите“ вече привлякоха младия бранител на Челси Фикайо Томори, както и нападателят Марио Манджукич, но може да има още нови попълнения на „Сан Сиро“.

И двамата футболисти на „каталунците“ се причисляват към ненужните. Умтити често е преследван от контузии и през миналото лято испанците искаха да се разделят с него, но той  реши да остане и да се бори за мястото си, което обаче не се получава. Френският централен бранител има едва четири двубоя във всички турнири през кампанията.

Левият бек Фирпо пък бе привлечен за заместник на Жорди Алба, но разочарова с представянията си. През сезона той има общо 10 участия във всички турнири, като се е отчел с една асистенция.

И двамата обаче могат да попаднат в същата ситуация, ако заиграят в Милан. „Росонерите“ разполагат с Алесио Романьоли и Симон Кяер в центъра на отбраната, като са несменяеми титуляри. Тео Ернандес пък трудно може да бъде изместен в ляво на защитата от Фирпо.