Муса Сисоко, агентът на Усман Дембеле, е бил в Лондон за ключови разговори с Челси относно бъдещето на французина. Според информациите двете странни поддържат контакт от няколко дни. След като е посетил английските столица и е разбрал намеренията на Челси, Сисоко вчера се завърна в Барселона за последни разговори с ръководството на каталунците.

От "Стамфорд Бридж" категорично са заявили желанието си да привлекат Дембеле, като ще направят опит да се договорят с Барселона в оставащите дни до края на януари. Ако двата клуба не успеят да се споразумеят, то през лятото Челси ще подпише с Дембеле като свободен агент. Букмейкърите на Острова вече определят европейския шампион като фаворит №1 за това да бъдат следващия клуб на французина.

Така Томас Тухел и французинът ще работят отново заедно, след като за кратко бяха заедно в Борусия (Дортмунд). Преди няколко дни, на последната си пресконференция, германецът се изказа ласкаво за Дембеле.

"Той е много добър играч и имам голям късмет, че го тренирах по времето, когато бях в Дортмунд. Беше само за една година, трябваше да е за по-дълго, но аз трябваше да напусна, а и той реши да си тръгне. Не сме в близък контакт, срещали сме се от време на време покрай неговите ангажименти към френския национален отбор, когато аз бях в Париж. Разменихме някои съобщения. Нямам абсолютно никаква представа защо е в това положение. Не знам подробностите, така че е по-добре да не говорим", заяви Тухел.