Легендарният в историята на Барселона наставник Хосеп Гуардиола се изказа много деликатно относно трансферните вълнения на бившия си тим. Пишещият история с Манчестър Сити мениджър бе помолен да вземе отношение във връзка с дилемата на каталунците дали да бъде привлечен Антоан Гризман от Атлетико Мадрид или Неймар от Пари Сен Жермен. Гуардиола беше категоричен, че не той е човекът, който да съветва управата на „блаугранас”.

48-годишният испанец е най-успешният треньор в историята на Барса, като в своя 4-годишен период начело завоюва впечатляващите 14 трофея. Гуардиола заяви, че си дава сметка за своят значимост в историята на клуба и по тази причина не желае неговите думи по темата за Гризман и Неймар да се окажат зле интерпретирани.

„Не желая с мнението ми да се спекулира. Няма да кажа нищо, защото не е моя работа. Всичко зависи от Барселона”, коментира Гуардиола. „Прекарах доста време в този клуб и не желая мнението ми да бъде неточно интерпретирано.”

„И Неймар, и Гризман са много добри. Всичко зависи от идеята, която следват ръководството   и треньора. Добрите футболисти винаги са добре дошли в отбора. Както казах, и двамата са много силни”, добави специалистът.

Още по темата:

Неймар разкрива бъдещето си след Копа Америка

Легенда на Барселона: Не искам Неймар, ако ще и на колене да лази

Барса почна преговори с ПСЖ, чака помощ от самия Неймар

Меси с решаващо обаждане до Гризман

Босът на Барса отрече за Гризман

Пълен обрат - Реал взима Гризман под носа на Барса?