Футболистът на Олимпик Лион Ферлан Менди е основна трансферна цел на Барселона, твърди „Mundo Deportivo“. Основен приоритет на каталунците през следващия трансферен прозорец ще бъде привличането на ляв бек и 23-годишният футболист е набелязаният от спортно-техническия щаб.

Лично спортният директор на Барселона Ерик Абидал ще се опита да финализира трансфера на Менди. Абидал е бивш играч и на Олимпик Лион.

Барселона през този сезон редовно наблюдава 23-годишния Менди. Любопитното е, че французинът ще се изправи срещу кандидата да го привлече в осминафиналите на Шампионска лига.

33-годишният бразилец Филипе Луис и 23-годишният Жуниор Фирпо са двете алтернативи за нов ляв бек на отбора.

Поста на ляв бек е един от големите проблеми на Барселона през настоящия сезон, тъй като треньорът Ернесто Валверде разполага единствено с Жорди Алба.

„Дали моето представяне срещу Барселона може да ми отвори вратата за трансфер? Би било хубаво. Тези мачове срещу Барселона могат да ме направят публично достояние. Това ще ми позволи да преценя моето ниво. Барселона е клуб, който ме кара да мечтая особено“, коментира Менди в интервю за „Le Parisien“.

Добрите отношения между Барселона и Лион може да бъдат ключови за осъществяването на сделката. Не само Абидал има отлични отношения с ръководството на френския клуб, но и президентът на каталунците Хосеп Мария Бартомеу поддържа чудесни контакти със своя колега от Лион Жан-Мишел Ола.

Договорът на Филипе Луис с Атлетико Мадрид изтича в края на сезона и е малко вероятно той да остане на „Уанда Метрополитано“.