Ръководството на Манчестър Сити отново възнамерява да направи опит да привлече голямата звезда на Барселона Лионел Меси, предава Yahoo Sport France. Според информацията, мениджърът на тима Хосеп Гуардиола е настоял пред шефовете на „гражданите“, които са се съгласили да предприемат стъпки в оставащите дни до края на трансферния прозорец.

Меси след атентата: Не се предавайте!

Запознати казват, че манчестърци са готови да платят освобождаващата клауза на аржентинеца. Тя се равнява на 300 милиона евро, а ако в действителност се стигне до такъв развой, то петкратният носител на „Златната топка“ ще се превърне в най-скъпия футболист в историята. Към настоящия момент рекордът държи Неймар. Барселона продаде бразилеца преди около две седмици на ПСЖ за главозамайващите 222 милиона евро.

Същевременно Меси все още не е подписал новия си договор с каталунците, въпреки че в началото на юли бе обявено, че двете страни са се разбрали за новите условия. Действащият договор на техничаря е до юни 2018 година.

Меси обещал Златна топка на Неймар, ако остане

По-рано имаше слухове, че още през лятото на 2016 година Хосеп Гуардиола е искал да привлече Меси в състава си. Тогава обаче англичаните са „ударили на камък“.