Отборът на Атлетико Мадрид е на път да влезе в истинска трансферна битка с Ювентус заради нападателя на Барселона Луис Суарес. Според „Deportes Cuatro“ уругваецът предпочита да продължи кариерата си в Испания и да облече фланелката на „дюшекчиите“, а не тази на Ювентус.

В последните дни се смяташе за сигурно, че Суарес ще подсили „бианконерите“, но в играта се включиха и мадридчани. От Юве предложиха на „каталунците“ 3 милиона евро плюс още 13 милиона бонуси.  Отделно Суарес получи оферта за тригодишен договор за по 10 милиона евро на сезон.

От “Уанда Метрополитано” не са склонни да му предложат толкова голяма заплата, но уругваецът не крие желанието си да остане в Испания. Атлетико търси нов нападател, като първо иска да се освободи от един атакуващ футболист, като навярно това ще е Диего Коща.

Наставникът на мадридския тим Диего Симеоне пък е обещал на Суарес титулярно място, докато в Юве има голям шанс да бъде втора цигулка на Кристиано Роналдо.

Наскоро се появиха информации, че от „старата госпожа“ пък се интересуват от нападателя на Атлети Алваро Мората, но Симеоне е отхвърлил възможността да се раздели с испанеца. Смята се, че треньорът на Юве Андреа Пирлое предложил над 50 милиона евро за нападателя, с когото играха заедно пред сезон 2014/2015.

От Атлетико обаче са заявили, че ще продадат нападателя, ако бъде активирана откупната му клауза, която възлиза на над 100 милиона евро.