Трансферната сага с полузащитника на Ливърпул Филипе Коутиньо продължава с пълна сила. Информациите продължават да са все така противоречиви, а неизвестността тегне около играча. Според най-новите слухове, тиражирани в каталунските издания - Sport.es и Mundo deportivo - „мърсисайдци“ са отказали да продадат халфа на Барселона, а „блаугранас“ вече били готови с план Б.

По-рано Yahoo Sport гръмна, че в крайна сметка Коутиньо ще премине на „Камп Ноу“ срещу 160 милиона евро, но явно сега има обрат.

В Испания пишат, че окончателният развой с Коутиньо ще стане ясен в последните часове на трансферния прозорец, а от Барса имали едно на ум и разсъждавали и за други опции. Твърди се, че ако каталунците в действителност претърпят провал с Коутиньо, Ернесто Валверде имал три резерви в списъка си. Mundo deportivo информира, че става дума за Пауло Дибала от Ювентус, Антоан Гризман от Атлетико Мадрид и Томас Лемар от Монако.

Барселона с ултиматум към Ливърпул и Коутиньо

Името на Коутиньо е едно от най-дискутираните в настоящия трансферен прозорец. До момента от „Анфийлд“ отказаха три оферти от страна на Барселона, а според твърденията предложението от 160 милиона евро е било финално от страна испанския гранд.

В Бразилия: Неймар саботира трансфера на Коутиньо в Барса

Бразилецът, който е момента е на лагер със „селесао“ и се готви за квалификациите с Еквадор и Колумбия, не игра в нито един от мачовете на „червените“ от началото на сезона. Официалната версия е, че има контузия в гърба.