Изпълнителният директор на Байер Мюнхен Оливер Кан настоя, че голмайсторът на тима Роберт Левандовски няма да премине в Барселона. В сряда сутринта спортният директор Хасан Салихамиджич също предупреди нападателя, че го очакват отново на 12 юли, когато „баварците“ се събират за началото на предсезоната подготовка.

При представянето на Садио Мане, който е считан за заместник именно на поляка, във вчерашния ден, Кан, заяви:

„Няма новини с Роберт. Той има договор до 2023 година и ние го чакаме на първият ден от предсезонната подготовка. Левандовски показа какво може да прави за отбора. Той има договор до 2023 година. Не се притесняваме за нищо друго“, бяха думите на легендарния вратар.

Както е известно, Левандовски вече изрази желанието си да напусне баварския гранд една година преди изтичането на договора му през 2023-а година. Кандидати за подписа му не липсват, като фаворит е Барселона. 33-годишният ас отбеляза 46 гола в 50 мача за Байерн във всички турнири през миналия сезон, но е недоволен от отношението към него по време на преговорите за нов договор.

Преди месец Барселона предложи 32 милиона евро за нападателя, но офертата не беше приета. Очаква се каталунският гранд да подобри предложението си до 50 милиона евро.