В четвъртък започна така нареченото „Европейско турне“на агента Мино Райола и бащата на Ерлин Халанд - Алф-Инге Халанд. Те минаха първо през Испания, като посетиха Барселона, а след това и Реал Мадрид. Причината е една – евентуален трансфер на нападателя на Борусия Дортмунд през лятото.

Според журналиста Кристобал Сория от телевизията „El Chiringuito“, представителите на Халанд са били информирани, че капитанът на „каталунците“ Лионел Меси би искал да играе заедно с талантливия младок в един отбор.

По-рано пък се появиха информации, че норвежецът ще избира именно някой измежду Барса и Реал. Медиите в Англия пък писаха, че Райола и Алф-Инге Халанд се очаква да пристигнат днес в Лондон за разговори с хора от Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Ливърпул и Челси.

От Борусия пък вече официално обявиха чрез спортния си директор, че нямат никакво желание да се разделят с норвежкия талант през идното лято, но шансът той да остане е малък. През лятото на 2022 година в договора на Халанд ще се активира откупна клауза от 75 милиона евро и ако клубът планира да вземе повече от това, трябва да го стори през идното лято. Смята се, че „жълто-черните“ ще искат около 180 милиона евро за правата на норвежеца през идното лято.