Отборът на Барселона е сред вариантите за нов клуб пред Хари Кейн, тъй като нападателят сериозно обмисля за смяна на клубната си обстановка това лято. Бъдещето на Кейн е сериозно се спекулира през последните дни. Английският капитан не е печелил нито един трофей с екипа на „шпорите“, но все пак ще има още един шанс през този сезон, когато през април лондончани ще се изправят на финала за Купата на Лигата срещу Манчестър Сити.

Липсата на трофеи е една от основните причини, поради които Кейн иска да напусне, като освен „гражданите“, градският им съперник Манчестър Юнайтед, както и Реал Мадрид проявяват интерес.

Сега на хоризонта обаче се появява и тимът на Барселона. По думите на журналиста Иън МакГари по време на подкаста „Transfer Window Podcast“, представителите на Кейн и ръководството на Барса са били в контакт относно евентуален трансфер през лятото. Дори се твърди, че Барса е опцията, която привлича най-много 27-годишния нападател в момента.

„Нашата информация е, че Кейн сериозно обмисля да напусне Тотнъм и в резултат на това други клубове поддържат връзка с неговите представители. Разбрахме, че най-привлекателната опция в този момент е Барселона. В момента те изостават в битката за титлата в Ла Лига и преживяват, за своите стандарти, малко лош сезон“, заяви МакГари.

Според други информации, основна трансферна цел на новия президент на Барса Жоан Лапорта за лятото е звездата на Борусия Дортмунд Ерлинг Халанд.