Ръководството на Пари Сен Жермен е решено да се раздели със звездата на тима Неймар, съобщават испанските „Ел Паис“ и „Мундо Депортиво“. Според информацията босовете на френския гранд искат да направят "дълбока реформа" в клуба, а само преди седмица президентът на клуба Насер Ал-Хелайфи заяви, че „искаме играчи, които обичат отбора, които се борят и обичат да побеждават. И искаме този манталитет да бъде наложен в целия клуб“.

Според „Ел Паис“ Неймар показва „системна липса на дисциплина“ по време на тренировки, което не се харесва и на друг основен футболист на парижани Килиан Мбапе, който наскоро подписа нов договор с тима, въпреки че бе спряган за трансфер в Реал Мадрид. Самият бразилец се чувства недооценен в Париж и си е поставил за цел да спечели Златната топка с друг клуб, за да покаже на ръководството на ПСЖ, че греши. Евентуален изходящ трансфер на Неймар ще бъде сложен заради огромната заплата на бразилеца и продължителния му договор - до 2027-ма година.

Марка съобщава, че е доста по-вероятно 30-годишният Неймар да бъде даден под наем за предстоящия сезон, а най-възможната дестинация към момента е английският Челси, като за това говори и неговият сънародник Тиаго Силва, който е при „сините“.

„Той трябва да дойде тук, това би било най-доброто нещо. Няма какво да коментираме Неймар. Не знам нищо повече, но се надявам да се случи“, сподели опитният бранител.