Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола предупреди клубовете, които искат Кевин Де Брюин, че ще трябва да платят 223 милиона паунда, ако искат да го вземат.

Белгийският плеймейкър изигра вездесъща кампания за „гражданите” през миналия сезон, след като закова 12 гола и записа 21 асистенции в изиграните срещи за тима си. Това му донесе титлата в Англия, както и, че бе избран за най-добър играя на отбора през миналия сезон.

След силния сезон белгиецът бе свързван с испанските грандове Барселона и Реал Мадрид за бъдещ трансфер, като новият договор за шест години, който бе подписан между Сити и Де Брюин през зимата, явно не смущава испанските тимове.

Гуардиола говори откровено пък пред Universo Valdano, където сподели, че ако Де Брюин ще напуска „Етихад”, то ще бъде за рекорден трансфер – 223 млн. паунда. Това е така, след като откупуващата клауза в контракта на полузащитника е такава.

„Той е фантастично момче, а неговата клауза е 250 милиона евро. Не се продава. Мощта и динамиката, която ни дава е прекрасна. Мениджърът на Лийдс Марсело Биелса ми сподели, че той е любимият му футболист, тъй като може да направи всичко на терена”, сподели Гуардиола.

Манчестър Сити се очаква да не може да използва Кевин Де Брюин до ноември, след като полузащитника получи травма в първата седмица на новия сезон.