Барселона най-после разкри своята оферта за нападателя на Байерн Мюнхен и тя е 40 милиона евро плюс 5 милиона бонуси, обяви в сряда вестник „Bild“.

Каталунският клуб направи новата оферта, след като предишните две от 32 и 35 милиона евро бяха отхвърлени от шампиона на Германия.

Байерн обяви обаче, че очаква 60 милиона евро за полския си голмайстор, който два пъти беше обявен за най-добър футболист на ФИФА (2020 и 2021). Каталунското издание „Sport“ стига още по-далеч, твърдейки, че Байерн търси цели 75 милиона. В Барселона смятат, че подобни претенции са нелогични, след като нападателят през това лято ще направи 34 години, а и желанието му е да премине в тима на Шави Ернандес. Заради това от „Камп Ноу“ не смятат да преговарят повече отвъд мащабите на финалната си оферта.

Привличането на Левандовски зависи и от друг трансфер. Барселона е много близо до продажба на нидерландския си халф Френки де Йонг в Манчестър Юнайтед за 65 милиона евро, така така смята да финансира операцията по привличането на поляка.

Роберт Левандовски обяви публично през май, че иска да напусне Байерн Мюнхен, но засега ръководството на клуба е твърдо, че няма да отстъпи от финансовите си претенции за играча, чийто договор изтича следващото лято. Желанието на испанския клуб е сделката да бъде финализирана до 12 юли, когато започва предсезонната подготовка на Байерн. Ако дотогава няма разбирателство между двете страни, то Лева ще трябва да тренира с настоящия си отбор.