Нападателят на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски вече не се чувства напълно ценен на „Алианц Арена“. Бундеслигата вече загуби един от звездните си играчи тази седмица, след като беше потвърдено, че Ерлинг Халанд ще премине в Манчестър Сити от Борусия Дортмунд.

Сега „BILD“ посочва, че Байерн се е опитал да преговаря с норвежеца чак когато той вече е избрал да премине при „гражданите“, тъй като Левандовски може да си тръгне. Изданието уточнява, че полякът не бил доволен именно от идеята на Байерн да го замени с Халанд.

33-годишният поляк също е силно притеснен от отношението на германския гранд към новия му договор, като настоящия контракт на Левандовски изтича през 2023 година.

Последните информации сочат, че нападателят не е доволен от това, че му е предложено само нов договор за 12 месеца, вместо за две години и също така не е доволен от предлаганите му финансови условия.

Като се има предвид несигурното му положение, няколко европейски гранда държат под око ситуацията му, включително Барселона.

Полякът има 49 гола в 45 мача във всички турнири за Байерн този сезон, който спечели и десета поредна титла в Бундеслигата. Откакто се присъедини през 2014 година, Левандовски спечели всичко, което може да спечели в Байерн, като Шампионска лига 2020 завърши колекцията му от клубни трофеи с „баварците“.